برای حل مشکلات ذکرشده، از مخزن فشار استفاده میشود. مخزن فشار یک محفظهی داخلی دارد که یک پردهی میانی، هوا و آب موجود در محفظه را جدا میکند.
البته لازم به ذکر است که الزامی برای استفاده از این پمپ ها در این بوستر پمپ ها نیست و بسته به نیاز می توان از پمپ دیگری بهره گرفت.
این مورد برای شرایطی که دبی موردنیاز تغییرات بسیار زیادی دارد، مناسب است. این تغییرات نیز ممکن است روزانه، هر هفته یا هر ماه وجود داشته باشند.
این بررسی شامل آزمودن مدار الکتریکی، مشاهدهی عملکرد شیرها و بهخصوص شیرهای یکطرفه، بررسی پروانهی پمپ و روان بودن آن، بررسی الکتروموتورها در حالت بدون بار و تمیز کردن خطور مکش و رانش میشود.
در ادامه تا زمانی که به پمپ اصلی نیاز باشد، این پمپ در مدار قرار خواهد داشت. اما به محض رسیدن فشار به میزان مورد نظر، با فرمان تابلو برق، پمپ از مدار خارج می شود و الکتروموتور یا دیزل موتور دستگاه نیز متوقف می شود. در این حین اگر پمپ اصلی بوستر پمپ آتش نشانی تحت هر شرایطی روشن و وارد مدار نشود، با ارسال فرمان از سمت تابلو برق، پمپ رزرو جهت تامین فشار وارد مدار می شود. نکته مهمی که باید به آن اشاره شود این است که با توجه به آنکه غالبا دبی آب شهری از دبی مورد نیاز برای کارکرد بوستر پمپ های مخصوص آتش نشانی کمتر است، برای جبران آن نیاز است تا مخزن آبی بر سر راه دستگاه نصب شود تا به عملکرد موثر این بوستر پمپ ها کمک کند.
در شکل زیر، نمودار هد به دبی را برای سه حالت پمپ تکی، دو پمپ موازی و سه پمپ موازی مشاهده میکنید. البته در نمودار زیر فرض شده است که پمپها یکسان بوده و هرکدام بهتنهایی نمودار هد به دبی یکسانی دارند.
در صورتی که صرفاً مشکل آب گرم دارید، میتوانید از پمپ پشت آبگرمکنی استفاده کنید.
پرشر سوییچ و ست کنترل. در مدل پرشر سوییچ که برای منابع تحت فشار مورد استفاده قرار میگیرد، عملکرد به این صورت است که میزان فشار وارده به سوییچ تعیین کننده بوده و برای مصارف با حجم بالا استفاده میشود.
این سیستم از الگویی خاص پیروی نمیکند و دائما برای حفظ فشار آب مجبور است به سیستم آبرسانی آب پمپاژ کند. بوستر پمپ کوچک با تجهیزات با توان کمتر برای واحدهای کوچک و تعداد کم مورد استفاده قرار میگیرد.
اجزای اصلی تشکیل دهنده این پمپ ها عبارت اند از: تابلو برق یا تابلو فرمان، پمپ های اصلی، پمپ رزرو، سوییچ کنترل فشار، کلکتورها، شیر پروانه ای، شیر تخیله، شیرهای یک طرفه، منبع تحت فشار، جوکی پمپ، شاسی دستگاه، فلومتر و لرزه گیر.
قبل از استفادهی مجدد باید از بوستر پمپ آبرسانی خارج شدن تمام مواد شوینده و ضدعفونی از سیستم، اطمینان حاصل شود.
در قدم اول برای نوشتن این بخش لازم است که در مورد انواع خاموش کننده ها و مزایا و معایب هریک توضیح دهید و با توجه به کاربری پروژه بهترین سیستم را به کارفرما پیشنهاد دهید. سپس در مورد انواع سیستم های تر و خشک و لزوم آنها و همچنین سیستم اسپرنیکلر و انواع آنها (بالازن یا پایین زن) توضیحاتی را اضافه نمایید.
یک یا چند پمپ که میتوانند دارای سرعت ثابت یا متغیر باشند.
کاربرد دیگر این نوع از پمپها استفاده از منبع تحت فشار آب برای افزایش فشار و ماندگاری بیشتر آن در سیستم آبرسانی و لولههای ساختمان است.